fbpx

Våra tankar om mat och hållbarhet

VAL AV RÅVAROR

Våra råvaror måste hålla hög och jämn kvalitet, ha rätt styckning, konsistens, storlek, hållbarhet och smak.

Precis som det är svårt för oss privatpersoner att hinna med att hålla koll på rätt och bäst råvaror så tar vi hjälp av våra leverantörer som vi har en långvarig relation till. De är proffs på sina resp produkter.

Med våra leverantörer går vi kontinuerligt igenom våra krav och önskemål, samt vad som är viktigt för oss. Det kommer nya trender och rön dagligen, och vi väljer det som känns rätt för Kitchenwiz. Vi köper och använder oss av produkter där levnadsvillkoren för djuren prioriteras, rådande lagstiftning följs och där kvaliteten på produkten motsvarar våra högt ställda krav. Långvariga och goda samarbeten med våra leverantörer säkerställer våra krav.

KITCHENWIZ SYN PÅ MAT

Så gör vi för att hjälpa till med att minska matsvinnet
Båda våra middagslösningar Already och Backup är planerade matproduktioner.

  • Till Already beställer våra kockar hem råvaror först efter att vi har fått in veckans beställningar.
  • Backup följer fasta recept där vi vet exakt hur mycket och vilka råvaror /ingredienser som går åt per omgång.

Detta gör att vi minskar vårt matsvinn.
Eftersom vi därefter packar våra middagsrätter med avseende på antal portioner – Already utefter hur många ni är i er familj och Backup i 2-3 portionersförpackning – slipper även du kasta mat. Detta tjänar både du och miljön på.

 

Kitchenwiz värdegrund
Hög kvalitet är ett vitt begrepp. För oss betyder kvalitet att välja rätt råvaror och behandla dem på riktigt sätt. Vi anser att man inte behöver tillsatser för att laga god mat.

KitchenWiz värderingar
Kundnytta 1 Gott, snabbt och enkelt.
Kundnytta 2 Noga utvalda råvaror och leverantörer.
Variation och förnyelse.
God, balanserad mat utan tillsatser eller e-nummer.

Kvalitet och produktstyrning
Råvaror, kvalitet, erfarenhet och efterfrågan styr vår produktutveckling.
Beredningsprocess, paketering och näringsberäkning sker först när produkten uppfyller våra krav.

LEVERANTÖRER

Nötkött, vilt, fläsk och kyckling kommer från Dennfood  samt Gullringsbo.
Vi på Kitchenwiz har valt att verka för att kraven i ECC (European Chicken Commitment) genomförs till år 2026, som ett ytterligare steg i vårt arbete för ökad djurvälfärd. Dessutom kommer minst 20 % av kycklingarna ha tillgång till utevistelse

Fisken kommer direkt från fiskauktionen via Gothia Seafood  ”- Vi ser ett stort värde i att själva vara med i alla led, från inköp på auktioner till hantering och packning. Gothia Seafood är självklart medlem i närfiskat.”

Frukt och grönt kommer från Aroma Frukt och Grönt som erbjuder ett stort urval frukt, grönsaker och delikatesser från växtriket. Hos Aroma Frukt och Grönt hittar du alltid de råvaror som är bäst för säsongen. De levererar dagligen frukt & grönt till många av landets främsta restauranger och har ett nära samarbete med lokala odlare och producenter.

Kolonialvaror köper vi från Martin&Servera.

Italienska produkter som pasta, mozzarella, olivolja kommer från Il Molino.

Grekiska produkter som fetaost, oliver, yoghurt kommer från Greksson.

Fonder – vi använder endast OSCAR® Signature Inga tillsatser och inget extra salt.

Sortera rätt!

ALREADY

Vår Already låda är enkel att vika ihop och består endast utav wellpap. Hela lådan går att återvinna. Alternativt väljer du att spara den för framtida förvaring. Supersmart! I lådan finns förpackningar av papp, plast och aluminium. De sorteras var för sig i respektive.

BACKUP

Backupförpackningen består av en aluminiumförpackning med skyddspapp och en pappersremsa. De sorteras enligt följande:

Aluminium – metallförpackning (Aluminium är ett bra alternativ så länge den sorteras rätt. Återvinning av aluminium kan ske oändligt många gånger och över 90 % av energin sparas.)
Skyddspapp – pappersförpackning (Förpackning som har en hinna av plast på insidan ska sorteras som pappersförpackning. Hinnan separeras bort i återvinningsprocessen.)
Pappersremsa – pappersförpackning

BESTÄLL