fbpx

10 år tidigare… 2009 närmare bestämt

Det har gått 10 år sedan vi startade Kitchenwiz. Namnet hade vi arbetat på länge. Grundtanken var att det skulle vara ett svenskt namn, lätt att komma ihåg och stava för hemsidan. Det gick väl sådär….
Vi har fått höra många roliga varianter genom åren: kitchenwise, kitchenwitch, chickenwings (ändå bäst!). Vi tyckte ju det var så solklart – KITCHENWIZ – magiker (wizard) i köket. Maten trollas fram.

Iallafall, när vi tog över lokalen ville vi sätta vår prägel. Det var en härlig lokal, men man skall komma ihåg att vi hade bott och verkat i 1700-talsmiljö i över 12 år, nu skulle här bli modernt. Så vi målade, bytte möbler och skapade vårt Kitchenwiz.
Vi kommer aldrig att glömma dagen vi öppnade dörren för lunchen. Första kunden skällde ut oss, caesarsalladen var inte alls som hon förväntat sig…  (det blev senare en kär stamkund till oss). Som vi slet. Magnus, Pär och jag. Den trogna trion.

När jag satt och letade bilder och minnen kom det över mig igen, vilka fantastiska kunder vi har.
STORT TACK till er. Utan er hade vi inte kunna fortsätta att utvecklas, prova nya saker, misslyckas, prova igen och förfina vår grundaffärsidé – den om att underlätta till att äta riktigt bra mat även i vardagen. Att sitta ner och äta tillsammans även stressiga dagar.

De första åren skrevs det hundratals veckobrev, vi har sparat några favoriter för att komma ihåg… För dig som vill läsa finns de här> 

Nedan några minnesbilder på första ”Så gott som klart-lådan” samt dåvarande lunchrestaurangen, numera produktionskök. Tiden går fort när man har kul!

BESTÄLL