fbpx

Marie Seffel – Ljusare och längre dagar

Då är vi inne i februari med ljusare och längre dagar, sportloven väntar runt hörnet. Tyvärr är detta också en månad med mycket förkylningar, men då finns det tips att ta till. Några av våra vanligaste örter och kryddor är jättebra huskurer:

  • Ät varm mat så här års, gärna soppor med mycket kryddor, ex chili, ingefära, kryddnejlika, kardemumma, rosmarin, timjan, svartpeppar, undvik kall dryck och mat.
  • Använd ingefära dagligen, i både maten och i tekoppen. Har du blivit förkyld drick flera koppar ingefärste per dag och ta gärna ett varmt fotbad med rosmarin i. Har du feber är det bättre med te på pepparmynta som är svalkande för kroppen. Pepparmynta, eucalyptus eller kamomill är också bra att andas in i ångbad istället för nässpray. Har du inte örter kan du även använda en eterisk olja.
  • Pepparmynta är också bra om du är orolig i magen. En droppe eterisk olja i lite vatten lugnar magen direkt. Eller drick te på färsk pepparmynta.
  • Sist, men inte minst använd honung, men hetta upp till max 40 grader för att bibehålla honungens goda egenskaper. Gott i te, på filen eller på en knäckebrödsmacka.

Ut i friska luften en liten stund varje dag, snart är våren här! Ha en härlig vecka!
Marie Seffel

BESTÄLL