fbpx

Malin Lundskog: Pusta ut!

… och andas in. Djupt. Upprepa. Igen. Och igen. Svårare än så behöver det inte vara att bjuda dig själv på en stunds återhämtning.

I mitt förra liv (det där innan utmattningsdepression och mängder med insikter om allt möjligt) tvingade jag mig att göra saker bara för att jag borde. För att det var vår. För att jag ville göra nytta. För att ”vad ska grannarna säga?”. I mitt nya liv däremot är jag det inte så himla noga med det där. Jag är mer noga med återhämtning och fokus på vad som verkligen är viktig, som ett leende eller en löprunda för att jag känner för det. Eller en tupplur för att jag kan…

Jag gör mer nytta både för familj, vänner och kunder utvilad och avslappnad än trött och pressad. Det gör du också. Och seriöst: om grannarna säger något om något är det deras bekymmer. För jag vet att oavsett om jag jobbar hårt med kroppen eller knoppen så är det återhämtning och de djupa andetagen som är skillnaden som gör skillnaden för min hälsa. Hälsan är ju så mycket mer än att köra på mentalt och att träna hårt fysiskt, det handlar om att må bra, vara glad och tillfreds och att veta vad som ger bäst effekt här och nu.

Därför blev jag jätteglad över Kitchenwiz relaxade utskick i förra veckan. Helena hade glömt. Släppt stressen. Mediterat. Och sparat sig själv litegrand. Det är det som är finessen med återhämtning: att vi sparar oss och blir långsiktigt hållbara, att vi bygger upp oss så att vi står rustade inför alla de där kraven vi ställer på oss själva. Ett nyhetsbrev som dimper ner en dag eller två för sent – vad gör det i det långa loppet?

Det handlar inte om att vara lat, det handlar om att vara smart. Det handlar om att till exempel pusta ut redan innan semestern så att du orkar med den. Och kan njuta av den!

PS. Visste du att jag har skrivit en novell om Lättja som dödssynd? Alltså… det är inte alltid syndigt att vara lat! (Förresten – har skrivit om de andra sex dödssynderna också, ifall du lockas mer av frosseri eller vällust…)

Heja dig som är smartlat!

Malin

BESTÄLL