fbpx

Malin Lundskog – MY ASS 2.0

Jodå, jag har skrivit om den ädla kroppsdelen förut. Nejdå, det har ingenting med Kitchenwiz att göra. Hoppas egentligen att det inte har med dig att göra heller, men ifall om att…

Idag tänker jag nämligen råda bot på en av våra allra mest moderna åkommor, nämligen Dormant Butt Syndrome. Ja, du fattar ju: slumrande rump-syndromet! Att det ens finns ett namn på alla dessa oanvända rumpor… Det är lätt att luras och tro att vi använder den massor ju mer vi sitter på den, men det är snarare tvärtom. Vi använder rumpan när vi står, går, springer, hoppar, knäböjer, höftlyfter, utfallsgår. Och ve den rumpa som sitter hela dagen och sedan sover sin skönhetssömn i fosterställning, det försvagar den ännu mer!

Väck rumpan till liv, så blir livet mindre smärtsamt. Dina sätesmuskler är nämligen värda sin vikt och en av de större muskelgrupperna du har. De är avgörande för din hållning, de sparar din rygg: både vid tunga lyft och för att undvika den där allmänt trötta ländryggen. De håller också undan för onda knän och stela höfter, för att nämna några av alla de fördelar en rätt tränad rumpa ger.

Så här gör du:

  • Korta ner sittstunderna
  • Stå upp och jobba
  • Stretcha mellan varven
  • Träna sätesmusklerna – knäböj, utfall och höftlyft är perfekta övningar.

Vet du: vill du testa rumpans behov av att vakna, bevisa att du inte lider av DBS (förr var det ett cykelmärke?!) eller bara ha en allmänt gôrskön dag? Häng med mig på Häng med mig på The Runner´s Convention. Förra året var världsklass. I år blir det bättre! Och du: jag hänger mer än gärna med dig på Instagram och Facebook också!

Heja dig!

//Malin

BESTÄLL