fbpx

Malin Lundskog – Fokusera mera!

Fokus är verkligen en formel för framgång, oavsett vilken framgång du vill nå. Tillsammans med förberedelser och en stor dos envishet är fokus det som gör att du lyckas.

Bland dem jag har jobbat med, oavsett om de vill bli snabbare i löparspåren, slippa ryggvärk eller helt enkelt få till vettiga och hälsosamma rutiner, uppstår samma hinder för i princip allihop: de har för mycket att göra för att lyckas. Tycker de själva alltså… För mycket att göra behöver inte vara boven i dramat, att däremot göra för mycket samtidigt är det. Gör du en sak i taget gör du den både bättre och mer effektivt. Enklet, men inte helt lätt

En sätt att underlätta fokusering är att följa pomodorometoden där du väljer en uppgift, fokuserar på den och enbart den under 25 minuter, tar 5 minuters paus, fortsätter med samma uppgift eller går in på annan i 25 minuter, pausar 5, fokuserar 25, pausar 5, fokuserar på en endaste uppgift i 25 minuter och tar 15 minuters paus. And then repeat!

Jag använder en app som heter just pomodoro, där jag kan skriva in dagens projekt och där klockan piper efter 25 respektive 5 minuter. Funkar jättebra! Och du: världen går inte under för att du struntar i mail, pushnotiser och andra störningsmoment under de 25 fokuseringsminutrarna.

(Pomodoro betyder tomat och metoden har fått sitt namn tack vare den där tomatformade äggklockan – kommer du ihåg?)

Ps. Vill du höra hur det gick för mig när jag inte fokuserade på en enda sak? Det och en hel del annat tar jag upp under mitt webinar den 6/4. Du är verkligen väldigt välkommen!

Pps. Du vet väl att jag bjuder på energi? Kolla in hälsamera.se högst upp på sidan. Välkommen dit också!

Heja heja!

Malin

BESTÄLL