fbpx

Malin Lundskog – Ett skamligt förslag

Helt plötsligt kom vintern. Va?! Det var ju sommar nyss! Och vi som inte har kommit igång med alla mål vi satte då, när semestern tog slut och allt skulle bli sådär härligt ordning och reda igen. De hälsosamma och hållbara rutinerna skulle sitta som smäckar, hemmet skulle städas regelbundet, maten skulle vara sund med überkorta innehållsförteckningar och vi skulle träna, le och sova gott. Underbart skulle det bli. Lätt. Äntligen var vår stund kommen!

Först skulle vi bara fixa alla högar av papper som hade hopat sig under semestern, svara på alla mail, få in barnens driljoner aktiviteter i kalendern, schemalägga våra egna och den eventuella partnerns jobbresor, svara på vännernas första frågor om var vi tänkte fira semester nästa år och uppdatera alla viktiga appar.

Och nu närmar sig julen. Nästan ingen idé att dra igång något hälsoprojekt nu, snart ska vi ändå glögga och môla pepparkakor och då är det ingen idé. Vi tar det efter nyår.

Och så gick ett år i alldeles vanliga människors liv…

Men vet du:
Du är ingen vanlig människa!

När vanliga människor sätter mål och gör en plan för att nå det målet glömmer de av att det kommer dagar när de inte kan, orkar eller vill göra det som ingår i planen. När de planerar sin hälsa tror de att de behöver gå all in för att nå sina mål och är rent ut sagt skittaskiga mot sig själva när dei inte lyckas nå sina mål. Men du vet bättre: du sätter skam-mål!

Tillsammans med ditt önskade mål sätter du mål som är så lätt att nå att det kanske till och med är pinsamt. Det målet använder du de dagar då du på riktigt inte orkar, kan eller vill följa ursprungsplanen. Du vet att det inte är meningslöst att ta små myrsteg i rätt riktning, det är ett sätt att skapa rutin – för vi vet ju allihop att rutiner skapas genom upprepning – det har inget med storleken på upprepningen att göra. Visst är det smart att vara skamlig?! Vill du höra mer? Här pratar jag om skam-mål

Ett skam-mål för dig som vill springa skulle kunna vara att idag anmäla dig till en helg fullknôkad med löparglädje (mer info i länken). Just nu bokatidigt-rabatt! Du vet väl också att gärna jag hänger med dig på Instagram och Facebook också!

Heja dig!

//Malin

BESTÄLL