fbpx

Camilla Danielsson – ​Odlar du också din inre trädgård?

Då har vi något gemensamt. Jag odlar förvisso både min inre och yttre trädgård och den ena ger näring till den andra i ett ständigt kretslopp. Kontakten med det växande och det kreativa skapandet med färger och former föder själen och utvidgar sinnet. Och nu får jag glädjen att dela med mig av det till er! Det känns riktigt roligt och jag hoppas att du ska hitta något användbart oavsett hur mycket eller lite du odlar.

Skönare, roligare och enklare i trädgården

Jag kommer att ge tips på trädgårdssysslor som passar för säsongen och dela med mig av sådant som kan göra det nära utelivet lite skönare, roligare och enklare. Växtkomposition kommer det också att bli, det är så roligt! Att kombinera växter, färger och former så att det blir vansinnigt vackert och stämningsfullt i planteringen, krukan eller buketten.

I dag var jag ute och krattade mossa ur stenläggningen på norrsidan. Mellan torvmuren och skifferstenarna växte olika sorters smaragdgröna kuddar, det var så vackert i den fuktiga luften att jag blev tvungen att gå ner på knä för att titta närmare. Då såg jag den lilla miniatyrskogen, där varje mosstjälk är som ett helt träd. En liten del av mosslandskapet ska få vara kvar och utvecklas vidare. Ibland behöver man gå nära för att se det viktiga, och andra gånger behöver man ett större perspektiv.

Bra att göra nu

Passa på att vårvinterstäda trädgården så ligger du bra till inför de första njuthelgerna. Tips för det finns i min checklista på bloggen www.mintradgard.net.

http://mintradgard.net/wp-content/uploads/2016/01/Vårvinterstäda-trädgården1.pdf

Detta kan vänta

Nu är också tid att beskära fruktträd som äpple och päron. Hinner du inte med så är det absolut inget farligt. Det är ofta bättre att göra det i JAS-månaderna (juli, augusti, september), då man också beskär plommon och körsbär. Tidig vårbeskärning är en idé från kommersiella odlingar med hundratals träd. Där hinner man inte beskära på hösten då skördandet tar all tid.

Utflyktstips

Botaniska trädgårdens utställning Vild vår. Små ljuvliga lökar en masse tillsammans med konstfulla, färgsprakande installationer, inne i de varma växthusen. Läs mer här.

Ut och njut!

Varma hälsningar,

Camilla

BESTÄLL