fbpx

Malin Lundskog: Så här blir du glad, fri och stark!

Det här ändå breaking news: konditionsträning är inte bara bra träning för hjärnan. Det är den bästa! Både du och jag har vetat att det är bra att flåsa och svettas regelbundet för det gör oss glada, pigga och kreativa samtidigt som vi får lättare att slappna av och sover bättre. Men att det inte finns något bättre sätt att hålla hjärnan i form på – det gör mig så himla glad! Visst, jag löser gärna sudoku och korsord och annat som är bra hjärnträning, men jag springer mycket hellre i skogen! Det gör ju susen för både kroppen och knoppen.

Även om regelbunden konditionsträning är roten till allt gott, i alla fall om du frågar mig, så finns det en del annat vi behöver för ökad glädje, frihet och styrka. Jag arbetar med hälsan i fokus, för har du inte hälsan är det det enda du tänker på (typ): om jag bara blir frisk så ska jag… Om jag inte hade så ont i ryggen, så skulle jag…

Här kommer mina fyra mest fenomenala bästa tips för dig som vill bli glad, fri och stark med hälsan i fokus:

1. Svettas och flåsa! Helst utomhus. Nu snackar vi glädjehormoner och rörelse framåt som gör det svårt att tänka bakåt, en kropp som inte stoppar dig och ökad mental och fysisk styrka.

2. Umgås! Kramas och klappa katten – kroppskontakt kickar igång måbra-hormoner och lindrar smärta, låt dig peppas av andras ”kom igen!” och inspireras av dina medmänniskors tankar.

3. Ät! Jo, det finns gladmat:). Lita på din magkänsla, fri från dieter. Bygg upp dig med bra mat och massor med frukt och grönsaker. Och gott samvete.

4. Vila! Vila bort grinighet (det är inte bara gnälliga barn som behöver mat och vila), återhämta dig för att bygga upp kroppen och vila knoppen med motion.

Svårare än så är det inte! Testa själv ett tag, det är du verkligen värd! Vill du ha 10 energitips rätt i din mailkorg? Klicka här för mer energi!

Heja dig, friskt humör!

//Malin

(Nu finns det säkert någon som tycker att jag borde vara lite gladare, piggare, mer kreativ, avslappnad och sova ännu bättre med tanke på hur mycket kondition jag tränar. Men, ni som tänker så: allt är relativt…)

BESTÄLL