fbpx

Malin Lundskog – MY ASS!

Och ditt förstås. När det gäller din fysiska styrka är sätesmusklerna (de är tre) av stor vikt, de är dina största muskler. Och som de jobbar! Om de är tränade nog att göra det alltså… Några fördelar med ett tränat säte:

  • Du får en hållning som håller i det långa loppet.
  • Du sparar din rygg vid bland annat lyft.
  • Du skonar ryggraden från att komprimeras vid till exempel löpning (sätesmusklerna agerar stötdämpare).
  • Du orkar mer! Många vardagsrörelse sätter ben- och säte i arbete, ju mer uthålliga de är, desto mer orkar de. Och du!

Och visst kan man känna sig starkare även inombords med en snygg, vältränad rumpa?

Styrketräning är definitivt något att ägna sig åt om man vill bli bli fysiskt stark. Det finns olika sätt att träna, men när det gäller att bli stark handlar det om att lyfta tungt. Och allt är relativt! Är din utgångspunkt att du aldrig har tränat styrketräning, då ska du inte gå på med tunga vikter såklart. Både kroppen och knoppen behöver anpassa sig. Börja din styrketräningskarriär med kroppen som enda motstånd, sedan öser du på med vikt. När du är redo! Bana in en rörelse och få till tekniken först. Oavsett hur många repetitioner du ska göra under ett styrkepass: se till att den sista repetitionen är så tung att du absolut inte orkar en till med bra teknik.

Jobba, jobba, jobba…
Här nedanför visar jag två goa övningar som du får funktionella och starka sätesmuskler av. Om du gör dem alltså;-)
I den här videon gör jag utfall utan vikt, och i den här videon har jag plockat med mig lite extra belastning. Båda övningarna går att göra både lättare och tyngre, men first thing´s first: tekniken!

Rak rygg, stark mage och hälarna tungt ner i golvet gäller för båda övningarna. Hittar du inte rumpan? Spänn/knip lite extra med skinkorna så får du snart tag på den. 3 varv 30 sek/övning – klart att du har tid!

Try it, You´ll like it!
Malin

Ps. De här övningarna och många fler för både kroppen och knoppen får du i min kurs Glad Fri Stark. Du är jättevälkommen att hänga med på den såklart!

Pps. Du vet väl att jag bjuder på energi? Kolla in hälsamera.se högst upp på sidan. Välkommen!

BESTÄLL