fbpx

Skala löken

Vem sjutton var det som bestämde att vi skulle stressa så i december? Och att vi skulle städa rent i alla köksskåp just nu? Och tvätta fönster, skura golv, baka pepparkakor, koka knäck, lägga in sill, hitta på överraskningar, luta långa, grava lax, tindra med ögonen och göra slarvsylta av oss själva?! Inte sjutton var det Jesus. Möjligtvis Luther. Eller Jante? För inte ska väl vi komma och tro att vi kan göra på något annat sätt, som om vi är så speciella?!

Jag vet: det är både härligt härligt med allt fixande eftersom du vet hur en riktig jul ska vara, men det är också farligt farligt eftersom du stressar massor utan att ge dig själv någon återhämtning…

Skala löken!

Det är mitt allra hetaste och mest hälsosamma tips för den bästa julen någonsin. Börja med yttersta lagret, det där torra som hänger löst och är lätt att få bort. För inte behöver besticklådan vara ren just nu? Fortsätt in till nästa lager – behövs det verkligen? Fönstrena, klarar de sig inte till januari? Sedan kommer lager efter lager, allt svårare att få bort: släkten, julklänningen, hemmakokad knäck, glöggfester, julklappar till allt och alla, egna pepparkakor och pynt från din egen och barnens barndom. Fortsätt skala. Vilka lager vill du verkligen ha kvar? Vilka kan du vara utan? Vilka kan du delegera?

Det finns ett lager på löken som definitivt ska sitta kvar genom julrushen och det är fysisk aktivitet. Det gör gott för en stressad själ, en irriterad knopp och en uttröttad kropp. Tror du att du inte hinner? Det gör du: passa på medan knäcken kokar eller gör som jag: passa på när du ändå äter upp pepparkaksdegen… Passapåträning i julstöket

Ps. har du ingen annan att delegera matlagningen till, be Kitchenwiz! De är grymma på att skala lök…

Du vet väl att gärna jag hänger med dig på Instagram och Facebook också? Förresten, jag har ett julklappstips till dig som vill sprida löparglädje omkring dig: Några varv runt jorden, bara.

Skala löken och skaffa dig en riktigt, riktigt god jul,

hälsar Malin

BESTÄLL