fbpx

Malin Lundskog – Fem framgångsformler för hälsosam hållbarhet

Äntligen! Vi ses igen, det ljusnar ute, oxveckorna är över och livet leker. Jag har tänkt en hel del på hur vi ska ha det egentligen, här i vår Kitchenwiz-gemenskap. Vad vill du ha ut av vår relation? Vill du ha de där snabba tipsen som ger dig dåligt samvete när du inte följer dem, vill du ha förslag på träningspass som du kanske tar till dig i några dagar, vill du ha förslag på hur du sover bättre, stressar klokare, skrattar mer eller vill du få mina tankar på sunt hälsosamt förnuft och långsiktig hållbarhet. Berätta! Det här skriver jag ju för din skull och du är värd det du vill ha – det är jag helt säker på! Tills du säger något annat tar jag kommandot och serverar hälsa på ett superfint silverfat.

Fem framgångsformler för hälsosam hållbarhet

  • 1.Svettas och flåsa! Utomhus (helst alltså). Nu snackar vi glädjehormoner och rörelse framåt som gör det svårt att tänka bakåt, en kropp som inte stoppar dig och ökad mental och fysisk styrka.
  • 2.Umgås! Kramas och klappa katten – kroppskontakt kickar igång måbra-hormoner och lindrar smärta, låt dig peppas av andras ”kom igen!” och inspireras av dina medmänniskors tankar.
  • 3.Ät! Jo, det finns gladmatJ. Lita på din magkänsla, fri från dieter. Bygg upp dig med bra mat och massor med frukt och grönsaker. Och gott samvete.
  • 4.Vila! Vila bort grinighet (det är inte bara gnälliga barn som behöver mat och vila), återhämta dig för att bygga upp kroppen och vila knoppen med motion.
  • 5.Fira! Fira din framgångar, både de stora och de små, för vet du: när du firar skapar du en längtan inom dig att göra om bravaden igen. Och igen Och igen…

Massor med sunt förnuft och minimalt med krångel, inga latmaskar eller prestationsmästare som tar över. Hälsa när den är som bäst helt enkelt! Men du: vi är många som behöver en hälsopepp mellan varven och därför har jag startat Facebookgruppen GladFriStark, du är jättevälkommen att hänga med där. För pepp, inspiration och just nu för en trettiodagars-utmaning för den som vill. Vill du?

Heja dig, friskt humör!

//Malin, som du hittar på Facebook, Instagram och på www.halsamera.se

BESTÄLL