fbpx

7-årsdagen närmar sig

På tisdag är det 7 år sedan vi fick nyckeln till Kitchenwiz kök och lokaler. Under 7 år har det hänt en del, vi har utvecklats, vi har blivit fler och framförallt har vi fått fler och fler kunder.

Detta veckobrevet vill jag ägna åt att skicka en varm, glad och tacksam hälsning till er alla som hejar på, kommer med synpunkter (både ris och ros) och alla er som vi utvecklat en härlig personlig relation till. TACK!

Roade mig med att googla 7 år och kom då in på barnuppfostran, mycket stämmer in på oss som 7-årigt företag också…

  • ”Vid 7 år brukar barnet gå in i en lugnare fas igen, efter den rastlösa 6-årsåldern. Det är visserligen ofta full fart på 7-åringen som vill göra allt på en gång. Men barnet kan sitta stilla åtminstone korta stunder, behärskar sin kropp bättre och kan koordinera sina rörelser.”

Direkt översatt till Kitchenwiz – wow, ska vi få en lugn fas? Det har inte hänt så långt jag kan minnas… Men visst känner vi vår verksamhet bättre och kan koordinera våra nästa steg något mer kontrollerat.

  • ”Det är inte ovanligt att barnet går in i en lite inåtvänd, stillsam period. Vill gärna kunna stänga sin dörr. Behovet av avskildhet måste respekteras, 7-åringen behöver tid att tänka och sortera, skapa balans. Barnet blir också mer medvetet om sin kropp, börjar låsa om sig på toaletten och vill kanske inte visa sig naket.”

Aaha, det är därför det är svårare att skriva veckobrev nuförtiden. Har varit väldigt öppen om kaosen i vår vardag, nu vill vi gå in i en stillsammare period…? Näää! Stämmer inte!!
Men visst planerar vi och försöker skapa balans – alltid!

  • ”Men också 7-åringen kan ha snabba växlingar mellan glädje och dysterhet, mod och rädsla.”

YES!! Pendlar mellan hopp och förtvivlan. Inte för att livet är jobbigt, men man vill ju så mycket och ibland finns inte orken. Igår skulle detta veckobrevet skickats, men denna kroppen kraschade i soffan.

  • – 7-åringar har ofta ett behov av att visa sig duktiga och behöver beröm och uppmuntran. Det är vanligt att de är ganska självkritiska.

Och då är vi tillbaka till att säga tack för att ni nära, kära, fjärran tar er tid att klappa på axeln ibland eller säga att vi är duktiga.

Ha världens bästa och skönaste helg i utlovade solen, det är du värd!!
Hälsar Helena Hamberger o co

BESTÄLL