fbpx

Vid nattduksbordet

Har alltid ett block bredvid mig när jag går och lägger mig, det är då huvudet passar på att gå i total spinn och allt från små till stora saker snurrar runt runt i en mindre härlig röra. Det är då man kan få rysning genom hela kroppen av insikten att man samma dag glömt föräldramötet eller viktig (men urbota tråkig) blankett till någon myndighet ligger kvar på skrivbordet fast man borde ha postat den.

Att då tro att man skall kunna somna i lugn och ro utan att skriva av sig en ”todo-lista” är lika dumt som att lova att följa med uber-vältränad medmänniska på aerobicspass tidigt på morgonen. Då sover man inte heller gott…

Bredvid mig ligger också hög med böcker, överst just nu är en av Robin Sharmas vägledningsböcker. Vissa råd blir jag bara irriterad över, men de flesta är väldigt sanna, egentligen fånigt enkla, men ändå så svåra att få till…

”Släng tv-n, se komedier (osäker hur utan förstnämnda tv), var en hjälte, umgås med dem du tycker om, prata mindre – lyssna mer (!), gå i skogen… och som avslut – det räcker inte att veta vad man skall göra, man måste också handla i enighet med den vetskapen för att det skall hända något…”

I helgen ska jag gå i skogen med mina närmsta, alldeles tyst och bara lyssna!

Höstsköna hälsningar
Helena Hamberger

BESTÄLL