fbpx

Malin, Hälsa mera: Antingen eller. Eller både och?

Och helt plötsligt är september slut! Vad hände? Jag har ju inte hunnit hitta den där ordningen och strukturen än, har inte kommit in i vardagslunken efter sommaren och snart är det jul. Äh, det kanske inte är någon idé att jag börjar idag med allt det där som jag vill göra: alla träningspass, jag vill träna, all nyttig mat jag vill äta, alla timmars sömn jag vill sova, alla glada skratt jag vill skratta tillsammans med familj och vänner. Jag tar det nästa år…

Eller? De flesta av oss (typ jag) har en förmåga att gå all in och tänka att nu jäklar! Nu kör jag liksom, ändrar på alla dåliga vanor samtidigt och tror att jag måste välja antingen hälsa hela vägen eller ingen hälsa alls. Fel, fel, fel! Livet består ju i själva verket av massor med både och. Det är fullt möjligt att äta både nyttigt och onyttigt och ändå ta några små steg åt det mer hälsosamma. Det är inte alls dumt att träna några dagar i veckan och vardagsmotionera och hänga i soffan andra dagar. Det är inte hela världen om du inte sover gott en natt, du kan ju sova gott nästa natt.

Har du inte kommit igång med alla de storartade hälsoplaner du hade i slutet av sommaren är det absolut idé att börja nu. Göra något litet. Något enkelt. Som att välja ett gott svenskt höstäpple istället för en chokladbit, ta en långsam promenad om du inte orkar ta en snabb, skratta ett kort och gott skratt, istället för inget skratt alls. Ja, du fattar: hälsa är inte antingen eller. Det är både och. Precis som resten av livet!

För mig är hälsa en skön själ, en hjulande hjärna, en klipsk kropp och glada ögon och det kommer jag att berätta mer om på här på Kitchenwiz-bloggen. Hoppas att du vill hänga med på hälsoäventyr! Det är inte så himla krångligt egentligen. Det är inte antingen eller. Det är både antingen och eller.

Och bara för att du har bestämt dig för att inte vänta till nästa år, utan vill hälsa mera™ redan nu får du chansen att vinna en föreläsning med löpartema (ja, jag kommer säkert att skriva en del om löpning här också). På lördag är det urpremiär av tidernas löparkonvent The Runner´s Convention (i Askim Badminton Clubs lokaler)

Instagramma en bild med hashtaggen #hälsameranu och pinga @halsameramalin senast fredag 2/10 kl 12.00 om du vill höra Markus Torgeby, Lonesome runners eller Frida Södermark prata.

Heja dig!

//Malin

BESTÄLL