fbpx

Sommartider

Nu har vi städat och skrubbat varje vrå av Kitchenwiz för att ta en paus och ladda batterierna. Tack för en härlig vårtermin, vi ser fram emot hösten tillsammans.
Glada sommarhälsningar

vännerna på Kitchenwiz

10 år tidigare… 2009 närmare bestämt

Det har gått 10 år sedan vi startade Kitchenwiz. Namnet hade vi arbetat på länge. Grundtanken var att det skulle vara ett svenskt namn, lätt att komma ihåg och stava för hemsidan. Det gick väl sådär….
Vi har fått höra många roliga varianter genom åren: kitchenwise, kitchenwitch, chickenwings (ändå bäst!). Vi tyckte ju det var så solklart – KITCHENWIZ – magiker (wizard) i köket. Maten trollas fram.

Iallafall, när vi tog över lokalen ville vi sätta vår prägel. Det var en härlig lokal, men man skall komma ihåg att vi hade bott och verkat i 1700-talsmiljö i över 12 år, nu skulle här bli modernt. Så vi målade, bytte möbler och skapade vårt Kitchenwiz.
Vi kommer aldrig att glömma dagen vi öppnade dörren för lunchen. Första kunden skällde ut oss, caesarsalladen var inte alls som hon förväntat sig…  (det blev senare en kär stamkund till oss). Som vi slet. Magnus, Pär och jag. Den trogna trion.

När jag satt och letade bilder och minnen kom det över mig igen, vilka fantastiska kunder vi har.
STORT TACK till er. Utan er hade vi inte kunna fortsätta att utvecklas, prova nya saker, misslyckas, prova igen och förfina vår grundaffärsidé – den om att underlätta till att äta riktigt bra mat även i vardagen. Att sitta ner och äta tillsammans även stressiga dagar.

De första åren skrevs det hundratals veckobrev, vi har sparat några favoriter för att komma ihåg… För dig som vill läsa finns de här> 

Nedan några minnesbilder på första ”Så gott som klart-lådan” samt dåvarande lunchrestaurangen, numera produktionskök. Tiden går fort när man har kul!

Det där med att gå utanför sin comfort zone…

– Välkomna upp på scen Helena och Pär från Kitchenwiz!

Genom rök med Avicii på högsta volym, iförda headset, vandrade vi upp genom publiken upp på en upphöjd scen belyst av laserstrålar och strålkastare. Helt surrealistiskt…

Drygt två veckor tidigare hade vi fått ett mail .

Foto av: Pax Engström

”NI ÄR UTVALDA! Gasell tillsammans med en jury bestående av Telenor, Skandia, Grant Thornton, Ikano Bank, Almi och EKN har valt ut och nominerat er som ett av fyra bolag som vi skulle vilja ge scenen åt på Gasellsprånget i Göteborg den 16 maj på Kajskjul8. Vi har fått in väldigt många sökande bidrag men vi har själva valt ut just er för att vi tycker att ni gör otroligt bra saker och har en stor potential för en ljus framtid.”
Vår spontana reaktion var att det var skräppost.

Iallafall – vi klarade det, vann gjorde vi däremot inte. Företaget vi pitchade mot var liiiiiite större. Mobila röntgenapparater med försäljning i hela världen. Vårt mål var att genomföra vår pitch och utfrågning av juryn utan att svimma, det gjorde vi och lite till så vi är mer än nöjda!
Nu jobbar vi vidare med våra härliga medarbetare mot nya mål!
Ha en härlig avslutning på veckan och njut av solen!
Helena och Pär

Välkommen tillbaka till vardagen!

Hoppas det nya året har startat bra och att du är laddad med massa ny energi!
Det är vi!

En av de saker vi verkligen brinner för är att underlätta till att äta bra mat även de där dagarna när energin eller fantasin tryter..

Förra året tog vi bilen till norska fjällen på sportlovet. Vi hade härliga dagar i backen och när vi kom hem var vi rätt trötta, på ett behagligt sätt. Vi hade med oss massa mat förstås, men det som vi hade mest glädje av var faktiskt Backup. På morgonen bestämde vi vilken rätt vi skulle ha till middag, vi satte fram den för tining och sedan var det bara att stoppa in den i ugnen inför middag. Medans huvudrätten blev varm lagade vi goda tillbehör och sallader. Lugnt och skönt.

Det här är inget nytt, men vi vill gärna tipsa om det inför stundande helger och lov. Bla kommer vi inför sportlovet laga upp några specialrätter som du enkelt kan beställa och hämta hos oss i Billdal eller få hemkört.

LADDA FRYSEN/TAKBOXEN INFÖR SPORTLOVET!

Backup, våra färdiga, frysta rätter är perfekta när du snabbt vill ha riktigt god mat av hög kvalitet men inte hinner laga den själv. I vårt kök lagar Pär och hans kockteam rätterna från grunden innan vi fryser den färdiga maten i 2-portionersförpackningar. Bara att värma och servera. Tillbehör såsom ris, pasta, potatis eller grönsallad överlåter vi till dig att bestämma. Allt för att det ska smaka så gott som hemlagat.

Inför sportlovet har vi lagat upp några specialrätter förutom vårt ordinarie sortiment. Bra både i backen och hemma för bekvämare dagar!

LÄS MER OCH BESTÄLL PÅ KITCHENWIZ.SE/SPORTLOV

Lite tips och trix från kockarna

De här tipsen får man som ny Already-kund, men de gäller förstås oss alla i köket. För en professionell kock sitter detta i ryggmärgen, men för oss andra kan det vara bra med en påminnelse… Jag har tex en dålig vana av att hitta ett recept lite snabbt via telefonen, gå direkt till affären och köpa efter inköpslistan. Först när jag kommer hem börjar jag läsa vad man skall göra, oftast inte ens hela receptet, det har blivit många långa stunder i köket …!!

RÄTT TEMPERATUR I KYLEN

Det är vanligt att man har för varmt i kylen, ett riktvärde är 4 grader eller kallare. Kylen är som kallast längst in, placera gärna känsliga råvaror där.

REN ARBETSYTA

Innan du börjar laga mat bör du röja arbetsytan. Skapa en behaglig arbetsplats, ta gärna fram soptunnan så det är enkelt att hålla rent vartefter.

RÄTT REDSKAP

Matlagning blir mycket roligare och lättare med bra redskap. En stor skärbräda, vassa knivar och digitaltermometer räcker långt.

GÖR DET I RÄTT ORDNING

Ta dig tid att läsa igenom recept/meny och lägg upp en plan. Sätt på ugnen, koka upp vatten, börja med det som tar längst tid så att middagens komponenter är klara samtidigt.

UTMANA DIG SJÄLV

Våga prova något nytt, sätt till lite extra chili om du gillar stark mat. Tillsätt din favoritgrönsak eller en extra skvätt vin om du önskar. Det finns inga fel, bara olika smak.

… och glöm inte att duka och servera fint. Tänd gärna levande ljus och sitt ner i lugn och ro.

Ha en härlig avslutning på veckan!

önskar Helena Hamberger och co

Har du också påsar i hallen, garaget och/eller i förrådet?!

Det går inte att komma ifrån förpackningar, de finns där – stora och små. MEN, man kan bli bättre på att sortera resp förpackning rätt så att den återvinns på ett energieffektivt sätt! Jag älskar tjänster som underlättar, här är en sådan tjänst:

NYHET! Kitchenwiz samarbetar med Recollect!

Recollect grundades 2016 av ett gäng drivna killar med höga ambitioner att hitta lösningar för att underlätta i vardagen. De har skapat ett smidigt och effektivt sätt att hjälpa hushåll med sin återvinning.

Så funkar Recollect:

– Du (hushållet) får 6 återvinningskassar, förvaringslåda och en källsorteringsguide.
– Recollect hämtar din källsortering (glas, papper, plast, metall, pant, tidningar och batterier) ur förvaringslådan regelbundet – du väljer hur ofta (varje/ varannan vecka eller vid behov).
– Recollect ser till att ditt material återvinns på rätt sätt för att minimera miljöpåverkan och bidra till en renare miljö.
– Du får tid över till annat! Här kan du läsa Recollects källsorteringsguide!

TESTA RECOLLECT!
Som kund hos Kitchenwiz får du nu möjlighet att prova en månad för endast 99 kr.
I erbjudandet ingår en förvaringslåda och två upphämtningar.
Prova nu!
Ring Recollect 031-161200 eller maila info@recollect.se och uppge Kitchenwiz för att ta del av erbjudandet!

Ha en skön vecka med massa tid till det du gillar!
Helena och co

#inteettlösenordtilljagsmällerav

Har fått svåra problem med lösenord. Förr körde jag samma överallt, rätt över, men vartefter tiden har gått har man fått fler krav på lösenordet, det skall innehålla tecken, stora bokstäver blandat med siffror. Spontan som jag är har jag lagt på lite här och där. Sedan kommer nästa krav – du MÅSTE (!) byta lösenord och du kan inte använda samma som tidigare. Kontentan är att jag har en oändlig mängd lösenord!

Fick för ett tag sedan tipset att skriva upp alla lösen på en excellista och låsa med ett lösenord. ETT LÖSENORD för att komma åt övriga, tjoho vad bra. Tänkte jag. Tills jag behövde låsa upp det. Vilket lösenord var det jag hade använt?
Så förra veckan tog tålamodet slut. Nu får det bli ordning på mig. Googlade och letade, svaret är en lösenordsapp. Nedladdad och redo skulle jag börja använda den, men jag kommer inte in. Fel lösenord?? Jajamen, på något sätt måste jag ha matat in något extra så nu kommer jag inte åt den appen heller…

Någon som har tips till en lätt förvirrad själ. Är det postit-lappar som gäller igen?

Ha en skön vecka!
önskar Helena o co

BESTÄLL