Det där med att gå utanför sin comfort zone…

– Välkomna upp på scen Helena och Pär från Kitchenwiz!

Genom rök med Avicii på högsta volym, iförda headset, vandrade vi upp genom publiken upp på en upphöjd scen belyst av laserstrålar och strålkastare. Helt surrealistiskt…

Drygt två veckor tidigare hade vi fått ett mail .

Foto av: Pax Engström

”NI ÄR UTVALDA! Gasell tillsammans med en jury bestående av Telenor, Skandia, Grant Thornton, Ikano Bank, Almi och EKN har valt ut och nominerat er som ett av fyra bolag som vi skulle vilja ge scenen åt på Gasellsprånget i Göteborg den 16 maj på Kajskjul8. Vi har fått in väldigt många sökande bidrag men vi har själva valt ut just er för att vi tycker att ni gör otroligt bra saker och har en stor potential för en ljus framtid.”
Vår spontana reaktion var att det var skräppost.

Iallafall – vi klarade det, vann gjorde vi däremot inte. Företaget vi pitchade mot var liiiiiite större. Mobila röntgenapparater med försäljning i hela världen. Vårt mål var att genomföra vår pitch och utfrågning av juryn utan att svimma, det gjorde vi och lite till så vi är mer än nöjda!
Nu jobbar vi vidare med våra härliga medarbetare mot nya mål!
Ha en härlig avslutning på veckan och njut av solen!
Helena och Pär

Välkommen tillbaka till vardagen!

Hoppas det nya året har startat bra och att du är laddad med massa ny energi!
Det är vi!

En av de saker vi verkligen brinner för är att underlätta till att äta bra mat även de där dagarna när energin eller fantasin tryter..

Förra året tog vi bilen till norska fjällen på sportlovet. Vi hade härliga dagar i backen och när vi kom hem var vi rätt trötta, på ett behagligt sätt. Vi hade med oss massa mat förstås, men det som vi hade mest glädje av var faktiskt Backup. På morgonen bestämde vi vilken rätt vi skulle ha till middag, vi satte fram den för tining och sedan var det bara att stoppa in den i ugnen inför middag. Medans huvudrätten blev varm lagade vi goda tillbehör och sallader. Lugnt och skönt.

Det här är inget nytt, men vi vill gärna tipsa om det inför stundande helger och lov. Bla kommer vi inför sportlovet laga upp några specialrätter som du enkelt kan beställa och hämta hos oss i Billdal eller få hemkört.

LADDA FRYSEN/TAKBOXEN INFÖR SPORTLOVET!

Backup, våra färdiga, frysta rätter är perfekta när du snabbt vill ha riktigt god mat av hög kvalitet men inte hinner laga den själv. I vårt kök lagar Pär och hans kockteam rätterna från grunden innan vi fryser den färdiga maten i 2-portionersförpackningar. Bara att värma och servera. Tillbehör såsom ris, pasta, potatis eller grönsallad överlåter vi till dig att bestämma. Allt för att det ska smaka så gott som hemlagat.

Inför sportlovet har vi lagat upp några specialrätter förutom vårt ordinarie sortiment. Bra både i backen och hemma för bekvämare dagar!

LÄS MER OCH BESTÄLL PÅ KITCHENWIZ.SE/SPORTLOV

Lite tips och trix från kockarna

De här tipsen får man som ny Already-kund, men de gäller förstås oss alla i köket. För en professionell kock sitter detta i ryggmärgen, men för oss andra kan det vara bra med en påminnelse… Jag har tex en dålig vana av att hitta ett recept lite snabbt via telefonen, gå direkt till affären och köpa efter inköpslistan. Först när jag kommer hem börjar jag läsa vad man skall göra, oftast inte ens hela receptet, det har blivit många långa stunder i köket …!!

RÄTT TEMPERATUR I KYLEN

Det är vanligt att man har för varmt i kylen, ett riktvärde är 4 grader eller kallare. Kylen är som kallast längst in, placera gärna känsliga råvaror där.

REN ARBETSYTA

Innan du börjar laga mat bör du röja arbetsytan. Skapa en behaglig arbetsplats, ta gärna fram soptunnan så det är enkelt att hålla rent vartefter.

RÄTT REDSKAP

Matlagning blir mycket roligare och lättare med bra redskap. En stor skärbräda, vassa knivar och digitaltermometer räcker långt.

GÖR DET I RÄTT ORDNING

Ta dig tid att läsa igenom recept/meny och lägg upp en plan. Sätt på ugnen, koka upp vatten, börja med det som tar längst tid så att middagens komponenter är klara samtidigt.

UTMANA DIG SJÄLV

Våga prova något nytt, sätt till lite extra chili om du gillar stark mat. Tillsätt din favoritgrönsak eller en extra skvätt vin om du önskar. Det finns inga fel, bara olika smak.

… och glöm inte att duka och servera fint. Tänd gärna levande ljus och sitt ner i lugn och ro.

Ha en härlig avslutning på veckan!

önskar Helena Hamberger och co

Har du också påsar i hallen, garaget och/eller i förrådet?!

Det går inte att komma ifrån förpackningar, de finns där – stora och små. MEN, man kan bli bättre på att sortera resp förpackning rätt så att den återvinns på ett energieffektivt sätt! Jag älskar tjänster som underlättar, här är en sådan tjänst:

NYHET! Kitchenwiz samarbetar med Recollect!

Recollect grundades 2016 av ett gäng drivna killar med höga ambitioner att hitta lösningar för att underlätta i vardagen. De har skapat ett smidigt och effektivt sätt att hjälpa hushåll med sin återvinning.

Så funkar Recollect:

– Du (hushållet) får 6 återvinningskassar, förvaringslåda och en källsorteringsguide.
– Recollect hämtar din källsortering (glas, papper, plast, metall, pant, tidningar och batterier) ur förvaringslådan regelbundet – du väljer hur ofta (varje/ varannan vecka eller vid behov).
– Recollect ser till att ditt material återvinns på rätt sätt för att minimera miljöpåverkan och bidra till en renare miljö.
– Du får tid över till annat! Här kan du läsa Recollects källsorteringsguide!

TESTA RECOLLECT!
Som kund hos Kitchenwiz får du nu möjlighet att prova en månad för endast 99 kr.
I erbjudandet ingår en förvaringslåda och två upphämtningar.
Prova nu!
Ring Recollect 031-161200 eller maila info@recollect.se och uppge Kitchenwiz för att ta del av erbjudandet!

Ha en skön vecka med massa tid till det du gillar!
Helena och co

#inteettlösenordtilljagsmällerav

Har fått svåra problem med lösenord. Förr körde jag samma överallt, rätt över, men vartefter tiden har gått har man fått fler krav på lösenordet, det skall innehålla tecken, stora bokstäver blandat med siffror. Spontan som jag är har jag lagt på lite här och där. Sedan kommer nästa krav – du MÅSTE (!) byta lösenord och du kan inte använda samma som tidigare. Kontentan är att jag har en oändlig mängd lösenord!

Fick för ett tag sedan tipset att skriva upp alla lösen på en excellista och låsa med ett lösenord. ETT LÖSENORD för att komma åt övriga, tjoho vad bra. Tänkte jag. Tills jag behövde låsa upp det. Vilket lösenord var det jag hade använt?
Så förra veckan tog tålamodet slut. Nu får det bli ordning på mig. Googlade och letade, svaret är en lösenordsapp. Nedladdad och redo skulle jag börja använda den, men jag kommer inte in. Fel lösenord?? Jajamen, på något sätt måste jag ha matat in något extra så nu kommer jag inte åt den appen heller…

Någon som har tips till en lätt förvirrad själ. Är det postit-lappar som gäller igen?

Ha en skön vecka!
önskar Helena o co

Bra vanor för livet med Emma Green och Camilla Kallin!

Bra vanor för livet
– 8 veckors coachning med Emma Green och Camilla Kallin!

Har du bra vanor för livet? Vi går nu en ny säsong till mötes och vad kan då passa bättre än att nystarta med lite nya, fräscha rutiner. Med Kitchenwiz Already vill vi ge dig så mycket mer än en matkasse. Vällagad mat som är förberedd, hackad, så gott som klar – och som bara kräver en kvart i ditt eget kök. Mer tid till att umgås och att njuta!

Tillsammans med wellness-coacherna Green & Kallin vill vi hjälpa dig till att skapa bra vanor – både i köket och livet i stort.

Nu har du MÖJLIGHET ATT VINNA 8 VECKORS COACHNING (12 september – 14 november 2017) av två proffs inom idrott och görande. Det enda du behöver göra är att gå in på facebook och/eller instagram och gilla och dela inlägget enligt anvisningar.

Läs mer om wellness-programmet ”Bra vanor för livet” här: Vinnare meddelas på facebook och Instagram 8/9-17.

Nu kör vi igång – bra vanor för livet!
Heja heja

/Helena o co i köket

Motsatt effekt?

Vi var en av 10 utvalda leverantörer som firade Ica 100 år på Ica Fokus i lördags. Vi hade laddat med erbjudanden och provsmakning och jag åkte in för att hjälpa till. Jag tar den stora frysbilen, det blir bra reklam för Kitchenwiz… Tänkte jag!

Precis när jag kör in i garaget inser jag att det är väldigt lågt i tak, har bara några centimeter tillgodo. Nedhukad (hjälper mycket…) kör jag sakta och hittar en parkering.

När dags för hemgång smyger jag mig fram igen, kommer till utfartsfilen, när man åker runt runt… Andas knappt, sitter som ett U med hjärtat i halsgropen. Allt går bra tills sista biten, då sticker det ner en klack från taket. Nu tror du att jag körde på och drog av hela köldmaskineriet till bilen, så skulle den här historien kunnat sluta, men just idag var det något som gjorde att jag faktiskt gick ut och måttade höjden. Det skulle inte gå! Punkt.

Japp, då var det till att lägga in backen och backa upp igen(!), bilar bakom fick backa och jag ställde till ett härligt stök. Vet du hur svårt det är att backa skåpbil i svängd backe utan sikt bakåt? Galet svårt. Tack och lov har vi en backkamera som tjuter högt när man närmar sig hinder. Det tjöt hela tiden!!

Väl uppe, genomsvettig och gråtmild visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Ville bara lämna bileländet och gå därifrån, men så kan man ju inte göra. Nej, det var bara att köra ut samma väg som man kom in. Genom infarten. Snygg och proffsig marknadsföring för Kitchenwiz??? Vi syntes iallafall!

BESTÄLL