fbpx

Bra vanor för livet med Emma Green och Camilla Kallin!

Bra vanor för livet
– 8 veckors coachning med Emma Green och Camilla Kallin!

Har du bra vanor för livet? Vi går nu en ny säsong till mötes och vad kan då passa bättre än att nystarta med lite nya, fräscha rutiner. Med Kitchenwiz Already vill vi ge dig så mycket mer än en matkasse. Vällagad mat som är förberedd, hackad, så gott som klar – och som bara kräver en kvart i ditt eget kök. Mer tid till att umgås och att njuta!

Tillsammans med wellness-coacherna Green & Kallin vill vi hjälpa dig till att skapa bra vanor – både i köket och livet i stort.

Nu har du MÖJLIGHET ATT VINNA 8 VECKORS COACHNING (12 september – 14 november 2017) av två proffs inom idrott och görande. Det enda du behöver göra är att gå in på facebook och/eller instagram och gilla och dela inlägget enligt anvisningar.

Läs mer om wellness-programmet ”Bra vanor för livet” här: Vinnare meddelas på facebook och Instagram 8/9-17.

Nu kör vi igång – bra vanor för livet!
Heja heja

/Helena o co i köket

Motsatt effekt?

Vi var en av 10 utvalda leverantörer som firade Ica 100 år på Ica Fokus i lördags. Vi hade laddat med erbjudanden och provsmakning och jag åkte in för att hjälpa till. Jag tar den stora frysbilen, det blir bra reklam för Kitchenwiz… Tänkte jag!

Precis när jag kör in i garaget inser jag att det är väldigt lågt i tak, har bara några centimeter tillgodo. Nedhukad (hjälper mycket…) kör jag sakta och hittar en parkering.

När dags för hemgång smyger jag mig fram igen, kommer till utfartsfilen, när man åker runt runt… Andas knappt, sitter som ett U med hjärtat i halsgropen. Allt går bra tills sista biten, då sticker det ner en klack från taket. Nu tror du att jag körde på och drog av hela köldmaskineriet till bilen, så skulle den här historien kunnat sluta, men just idag var det något som gjorde att jag faktiskt gick ut och måttade höjden. Det skulle inte gå! Punkt.

Japp, då var det till att lägga in backen och backa upp igen(!), bilar bakom fick backa och jag ställde till ett härligt stök. Vet du hur svårt det är att backa skåpbil i svängd backe utan sikt bakåt? Galet svårt. Tack och lov har vi en backkamera som tjuter högt när man närmar sig hinder. Det tjöt hela tiden!!

Väl uppe, genomsvettig och gråtmild visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Ville bara lämna bileländet och gå därifrån, men så kan man ju inte göra. Nej, det var bara att köra ut samma väg som man kom in. Genom infarten. Snygg och proffsig marknadsföring för Kitchenwiz??? Vi syntes iallafall!

Lugna ner dig på rätt sätt!

Jag har kommit på mig själv med att fastna för artiklar om hur man skall landa i en bra semester. Råden duggar tätt. Ett ständigt återkommande tips är bla att man skall delegera till sina kollegor…?

Lättare sagt än gjort som småföretagare… Vore konstigt att säga till kollegorna, som förmodligen också ser fram emot lite ledigt; – Ha nu en skön semester, jag har kopplat vidare telefon och mail till dig. är du käck och kollar av dem tack samt går in och sorterar min post ibland. Du får gärna passa på att åka hem och vattna mina blommor också…:):)

Nä, det är bara att bocka av todo-listor så det står härliga till. Kontoret står väl kvar i augusti också… Nästa vecka levereras Already som vanligt, därefter kör vi en liten sommarpaus och är åter vecka 32. Backup finns förstås som en käck avlastare för sköna dagar… Prova gärna den vegetariska lins- och grönsaksragun, perfekt som tillbehör till gott grillat…

Glad, härlig och avkopplande sommar!

önskar

Helena och Pär med personal

Automatisk ängel

Vår förpackningsmaskinsresa började redan 2009 när vi åkte till Frödinge Ostkaka-fabrik. Det började med ett spontansamtal där vi blev hänvisade till dåvarande förpackningschefen. Vi nämnde intresse att hitta en liknande förslutning som Frödinge ostkaka har. Veckan efter fick vi rundvisning på deras fabrik och plötsligt hade vi lite spontant köpt deras avlagda maskin. Här skall det packas per automatik tänkte vi glatt när vi susade hemåt på de småländska vägarna.

Några dagar senare ringde samma förpackningschef och skulle beställa transport av maskinen. När då frågan kom upp om vi önskade två maskiner för priset av en hoppade munnen över att stämma av med hjärnan och svaret blev; – ja tack varför inte?

Minen på kockarna när lastbilen kom och lastade av två stycken åbäken à 1,5 ton (!) kommer jag aldrig glömma! Sedan följde en galen, komisk tid. Nermontering av väggar, omdragning el, tjutande kompressor och ihopskrynklade förpackningar. Vi försökte tappert några månader att använda maskinen (den andra användes som reservdelslager), men den ställde till mer oreda än sparade tid.

Men NU har vi en ny fantastisk förpackningsmaskin. Lustigt nog, samma fabrikat som de gamla, men tillverkad efter våra önskemål. Och det fungerar, känslan är underbar. Tråkigt manuellt arbete har ersatts av en automatisk ängel, vilket innebär att köket kan ägna ännu mer tid åt det vi brinner för – BRA MAT! Här gör vi inga undantag, det är våra kockar med hjälpredor som skär och styckar, kokar och tillagar.
I samband med detta lanseras våra nya förpackningar till Backup – här får du en sneakpeak på denna.

Ha en skön långhelg!
önskar Helena och co

Vardagslyx

När jag skriver detta regnar det åt sidan och nerifrån utanför fönstret, det ser ut som den stora hemska hösten är tillbaka… MEN det vet vi, att snart är solen tillbaka med vår och ny energi!

Dagar som de här kan man dock behöva lite tips på hur göra vardagen lite roligare. Ett tips fick jag via mail för ett tag sedan. Det är från en trogen kund av Already. De har skapat en ny tradition med sina nära vänner (som de har värvat till Already). En gång i veckan träffas de och tar då med sig en av rätterna från veckans meny till det andra paret där de lagar maten tillsammans och avnjuter en härlig middag tillsammans. Ibland lyxar de till med en flaska vin eller något sött efter maten, men den stora vinsten enligt Christine är att de träffas på ett lättsamt och opretentiöst sätt.
Visst är det härligt! Klart man skall göra mer av vardagen! Hur gör du för att göra den lite

skojigare, dela gärna med dig?!

Helena o coGlada hälsningar

ps. Ikväll äter vi veckans Chicken tikka.

Lätt som en plätt

– Det fixar väl jag, hörde jag mig själv säga…

Ibland undrar jag vem som styr min röst, det bara kommer saker, tveksamt om det ens går via hjärnan.

Hade spännande marknadsföringsplanering häromveckan, bla att ska vi göra en del filmer för sociala medier så man kan se vad vi gör här i Billdal egentligen. När förslaget att jag skulle vara själva ”berättaren” svarade jag självsäkert att det klarar jag, hur svårt kan det vara… (samtidigt skrek hela kroppen NEJNEJNEJ).

I fredags kom det första kamerateamet, det började med att man frågade om jag varit utomlands för jag hade sån fin färg(?), jag blev nämligen knallröd i ansiktet redan när jag såg dem parkera utanför.
Därefter kom det spännande uppdraget att lättsamt berätta om Kitchenwiz…
……… hallå, hjärnan – har du tagit paus igen? Det blir plågsamt, men spännande att se resultatet, på Kitchenwiz facebooksida finns en liten teaser tills dess…
Njut av solen när den visar sig!!
/Helena

Tänk dig att dina axlar aldrig åker upp till öronen igen,

och att du har tid och energi över. Du är glad. Du är fri. Du är stark. Hur skulle det kännas? För mig kändes det helt omöjligt, när jag var i harförmycketattgöra-träsket, för lite tid och alldeles för gott om dåligt samvete. Jag vet hur det är att vara där och jag har tagit mig ur det, precis som många av mina kunder som har hittat glädjen och energin och släppt det dåliga samvetet utan att vara egoistiska. Vet du vad vi har gjort? Vi har använt hälsan som hävstång och vi har rättat oss efter the Magic Five.

Du vill ju inte att livet bara ska passera… Du vill leva det, eller hur? Lita på att du kan. Jag kunde och jag är så glad för det. Jag jobbar inte mindre idag, tränar inte mindre heller, äter bättre och njuter massor. Och har gott samvete tack vare de viktigaste fem ingredienserna i ett liv fyllt av glädje, frihet och styrka: att svettas och flåsa, att äta, att vila, att umgås och att fira – the Magic Five.

Jag har paketerat the Magic Five i en webbkurs som heter GladFriStark – med hälsan som hävstång, där jag under sex veckor håller dig i handen om du behöver det, eller sparkar dig i rumpan om det gör skillnad i rätt riktning.

Nä nä nä, tänker du kanske nu, jag har testat förr! Ja, jösses vem har inte testat förr? Men nu är det dags att göra det som passar dig bäst.

Jag lovar att om du gör precis det jag säger så kommer du att känna att dina axlar slappnar av redan efter en dag. Efter sex veckor är skillnaden markant! 6 mars kör vi igång!

Heja dig, Malin

Här hittar du mer information om kursen

BESTÄLL